torsdag den 27. oktober 2011

Succes-Jumper hvalpes fødsel og første uge


Så kom kuld c til verdenen d. 18 oktober, som planlagt. Fødslen foregik som den skulle uden komplikationer af nogen art. Faktisk var succes helt vildt fantastisk. Jumpers menneskemor Maria var kommet for at assisterer, hvis der skulle ske noget uventet. Vi sad hele formiddagen og holdt øje med Succes. Hun lå bare og sov eller tøffede rundt uden større besvær.

Simic var helt anderledes under hendes opbloknings fase. Hun vadede rundt og pustede, gravede alle kurve i smadder og havde meget travlt med at gøre opmærksom på sig selv.Eftersom Succes var helt rolig, troede vi først at fødslen gik igang om aftenen. PÅ et tidspunkt gik Succes ind i Siljes seng og der lå hun og pustede lidt, men så gik hun i sit bur igen og faldt i søvn. Vi var ude og gå en lille tur og på et tidspunkt gravede Succes lidt bag en busk, men det var ligesom hvad hun lavede af forbereddelse til fødslen.

Omkring kl 14 gik Succes pludselig ind i fødekassen og gravede lidt og lagde sig til rette. Vi var ikke særlig opmærksomme på Succes, for hun pustede ikke, men pludselig kom der nogle små svage veer og så lå der pludselig en hvalp. Generelt havde Succes stort set ingen synlige veer gennem hele fødslen. Hun lå bare fladt på siden og så rykkede hun lidt på sig hvorefter der lå en hvalp.
Hun pustede ikke på noget tidspunkt gennem hele fødslen. Succes ordnede hvalpene med dejligt moderinstink og det var kun min dårlige erfaring fra sidste fødsel, hvor Simic fik tygget en hale over, der fik mig til at hjælpe til.
Den følgende uge gik stille og roligt.

Succes var lidt stresset over at skulle forlade sine børn, når der blev fodret, for så var der chance for at de andre hunde nærmede sig hvalpegården. til gengæld havde hun det fint med at komme ud og gå tur. i slutningen af ugen måtte alle hunde komme tæt på hvalpegården uden hun reagerede. Især Catch var ved at gå til for at snakke med hvalpene og har pevet frustreret, hver gang hvalpene har været utilfredse.

Alle hvalpene er selvfølgelig vildt lækre og har alle pæne aftegninger. Overraskende nok kom der en zobel hvalp. Der var 47% chance for både tricolour og sort/ hvid og dermed 6% chance for Zobel. Sjovt at der så ud af 4 hvalpe lige kommer en.. den eneste dreng.
Alle hvalpe er solgt til dejlige agility hjem.

Bordertreasure Call me Clover


Borderteasure Call me Cirkus


Bordertreasure Call me Casanova


Bordertreasure Call me Cha cha cha

Ingen kommentarer:

Send en kommentar